Mantenir-se al dia en un món de canvi tecnològic constant

En un món cada vegada més digital i accelerat, on la tecnologia ho canvia tot a cada minut i on el canvi permanent és l’única constant, es torna imperatiu abraçar la filosofia de la formació contínua, allò que en anglès s’anomena "lifelong learning".

Aquesta perspectiva és important per a qualsevol professional que no vulgui quedar-se endarrerit i té en el sector públic un dels principals desafiaments per l’alta penetració que han tingut els darrers anys les tecnologies de la informació, que han afectat els seus processos tant interns com externs.

L’essència de la filosofia del " lifelong learning" rau en el canvi frenètic al qual ens té acostumats la indústria del programari, amb les contínues adaptacions a les necessitats de l’usuari, i l’afany d’implementació de millores constants, que serveixen per potenciar-ne i impulsar-ne l’ús de manera creixent.

En aquest context hem d’entendre la formació com una cursa de fons en què l’objectiu no és arribar a la meta, sinó mantenir-se en moviment i en procés constant d’adaptació a l’entorn canviant.

Hem d’entendre la formació com una cursa de fons en què l’objectiu no és arribar a la meta, sinó mantenir-se en moviment

A esPublico fa 7 anys que acompanyem els nostres usuaris pel Servei de Millora Contínua, com a mitjà per facilitar i sistematitzar la implementació i la posada en marxa de processos de millora a les organitzacions, per mitjà de la potenciació de l’ús de Gestiona com a eina de tramitació.

La posada en marxa el 2022 del programa de Certificació d’esPublico, “Administració Avançada de Gestiona”, aprofundeix en aquesta voluntat d’ajudar les administracions públiques en el seu procés modernitzador, en aquest cas mitjançant la capacitació dels treballadors, amb l’objectiu que siguin capaços de potenciar l’ús de Gestiona a les seves organitzacions per esdevenir cada vegada més autònoms i eficients en la seva parametrització.

En aquest sentit, és imprescindible que les organitzacions entenguin i facilitin als empleats les seves necessitats de formació contínua.

A esPublico Servicios para la Administración, SA, vam entendre aquesta necessitat i vam dissenyar un programa formatiu estructurat perquè l’assimilació dels continguts fos progressiva, s’allunyés de les metodologies formatives tradicionals i permetés conciliar el curs amb les responsabilitats professionals dels alumnes.

Tanmateix, tot i que l’estructura del curs permet una assimilació progressiva dels continguts, el dia a dia imposa els seus desequilibris entre les necessitats de la feina diària i el temps necessari per aprendre i créixer professionalment. Aquí, la gestió del temps es converteix en una eina essencial.

Canvis tecnològics

La gestió efectiva del temps no tracta de fer més en menys temps, sinó de fer allò correcte en el moment adequat.

No tracta de treballar més, sinó de fer-ho de manera més intel·ligent per aconseguir alliberar espai a l’agenda per formar-se, ampliar horitzons i millorar capacitats.

En conclusió, la formació contínua, la filosofia del “lifelong learning" i la gestió eficaç del temps són tres pilars fonamentals per a qualsevol professional que vulgui mantenir-se al dia en un món de constant canvi tecnològic.

Per a nosaltres no són principis teòrics, sinó pràctiques diàries que permeten oferir als nostres clients solucions innovadores, segures i a l’avantguarda de la transformació digital.

I això, benvolguts lectors, és el que ens mou als que formem part d’esPublico, el que ens apassiona i el que ens fa ser qui som.

Compartir: